Over Gender in de blender

Welkom bij Davidsfonds Aartselaar

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 05 dec
    inAartselaar

    Auschwitz

    Auschwitz is vandaag het icoon voor de industriële vernietiging van het Joodse volk tijdens Wereldoorlog II. Maar Auschwitz staat voor m...
Toon alle activiteiten
22 mrt
Aartselaar - CC 't Aambeeld

Gender in de blender

Onze seksuele identiteit is geweldig complex. Tussen de stereotiepe man en vrouw bevindt zich een spectrum van seksuele identiteiten die in deze lezing toegelicht worden.”

Prof. urologie Piet Hoebeke (UZ Gent) gebruikt een pientere metafoor ‘de Genderblender’ om te verduidelijken hoe gender werkt. Stel je voor dat alle elementen van de seksuele identiteit – biologisch geslacht, genderidentiteit, genderexpressie, seksuele voorkeur en seksuele drift – zich als schuifknoppen op een mengpaneel bevinden.

 

woensdag 22 maart 2023 om 20:00 uur

Gender Blender PHPiet Hoebeke geeft een glasheldere analyse van gender, maar ook een warm pleidooi voor meer aanvaarding, want ons klassieke beeld van mannen en vrouwen is dringend aan een update toe.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Standaard € 12,00
jonger dan 26 jaar € 4,00
Labels: Mens & MaatschappijDiversiteitLezingBoeken