Activiteiten

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten

 1. Op
  23 apr

  Mijn vader was een priester, mijn moeder een non

  Wanneer een predikant uit de abdij van Tongerlo in 1967 komt preken in Oostende, ontmoet hij er een zuster die werkt als lerares godsdienst. Ze vraagt hem om voor haar leerlingen in de klas te spreken. De twee blijven elkaar nadien schrijven, onschuldig eerst. Maar hun vriendschap wordt verliefdheid. Meer dan twee jaar schreven zijn ouders elkaar, toen nog als priester en non.

  In dit boek vertelt hij hun verhaal aan de hand van de prachtige brieven. Ze geven een unieke inkijk in hun denken en voelen. Van de eerste ontmoeting tot de dag waarop ze trouwden. Over hun zoektocht naar vriendschap binnen de grenzen van hun roeping. Over hun geloof en hun twijfels. Over hun liefde die niet tegen te houden was. Over de vrijheid die eind jaren 60 niet alleen de levens binnensloop, maar ook de Kerk. Over hun verlangen naar een toekomst met elkaar en de vele hindernissen die ze daarvoor moesten overwinnen.

  Mens & Maatschappij Lezing Maatschappij lezing
  Mijn vader was een priester, mijn moeder een non
  Meer informatie
 2. Op
  07 mei

  Nieuw België, een migratiegeschiedenis

  In deze lezing belicht Tom Naegels de dertig gloriejaren na WO II, die manische periode van wederopbouw en economische boom die bepalend is geweest voor

  het België van vandaag. Het was ook de tijd van de gastarbeid. Honderdduizenden mensen, afkomstig uit de gordel rond de Middellandse Zee, emigreerden naar ons land om het nieuwe België mee gestalte te geven. De impact op economisch, demografisch, cultureel en politiek gebied was immens.

  Mens & Maatschappij Diversiteit Lezing Activiteit
  Nieuw België, een migratiegeschiedenis
  Meer informatie
 3. Op
  23 mei

  bezoek aan Piano's Maene

  Op weg voor een avondbezoek aan Piano’s Maene in Ruiselede bezoeken we het bosrijke Kasteeldomein van Poeke (Aalter) met zijn neo-classicistisch kasteel en vijver, zijn Engelse en Franse tuin. Aansluitend nemen we een warme maaltijd (enkel hoofdgerecht vlees of vis).

  Piano’s Maene onthaalt ons op koffie en thee. Dit familiebedrijf, opgericht in 1938, is een wereldvermaard atelier voor de bouw, restauratie en onderhoud van piano’s en historische klavierinstrumenten. Het biedt de grootste keuze voor aankoop of huur van kwaliteitsvolle piano’s, hedendaags of historisch, akoestisch of digitaal. Hun rechtsnarige concertvleugel en vleugel met ergonomisch gebogen klavier zijn unieke innovaties. Na een rondleiding langs het logistiek centrum, het Piano Technisch Atelier en het Chris Maene Atelier wonen we een concert bij dat de boeiende geschiedenis van de piano vertelt. We sluiten af met een broodje en een glaasje.

  Einde om 22 uur.

  Muziek Gegidst bezoek
  bezoek aan Piano's Maene
  Meer informatie
 4. Op
  04 jun

  Met de deur in huis

  Onbetaalde rekeningen en boetes, problemen met het hoederecht, opdraaien voor schulden van inwonende kinderen, een gezin dat uit zijn huurhuis wordt gezet ...

  Deurwaarders brengen zelden goed nieuws. Vaak doorprikken ze de schone schijn: de prachtige villa die een gigantische schuldenlast verbergt, de man met de dure auto die nooit betaald is.

  Mens & Maatschappij Lezing
  Met de deur in huis
  Meer informatie