Over Mijn vader was een priester, mijn moeder een non

23 apr
Aartselaar - CC 't Aambeeld

Mijn vader was een priester, mijn moeder een non

Wanneer een predikant uit de abdij van Tongerlo in 1967 komt preken in Oostende, ontmoet hij er een zuster die werkt als lerares godsdienst. Ze vraagt hem om voor haar leerlingen in de klas te spreken. De twee blijven elkaar nadien schrijven, onschuldig eerst. Maar hun vriendschap wordt verliefdheid. Meer dan twee jaar schreven zijn ouders elkaar, toen nog als priester en non.

In dit boek vertelt hij hun verhaal aan de hand van de prachtige brieven. Ze geven een unieke inkijk in hun denken en voelen. Van de eerste ontmoeting tot de dag waarop ze trouwden. Over hun zoektocht naar vriendschap binnen de grenzen van hun roeping. Over hun geloof en hun twijfels. Over hun liefde die niet tegen te houden was. Over de vrijheid die eind jaren 60 niet alleen de levens binnensloop, maar ook de Kerk. Over hun verlangen naar een toekomst met elkaar en de vele hindernissen die ze daarvoor moesten overwinnen.

dinsdag 23 april 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

VRT-journalist Koen Wauters tekent in dit boek het bijzondere liefdesverhaal van zijn ouders op. Lange tijd kende hij alleen maar de grote lijnen van hun ontmoeting, tot de vondst van een oude map vol brieven daar verandering in bracht. Meer dan twee jaar schreven zijn ouders elkaar, toen nog als priester en non.

kw

Prijzen

Ticket Prijs
DF leden € 8,00
Standaard € 12,00
jongeren onder 26 jaar € 4,00

Kaarten kan je altijd kopen
via de webshop van het Cultureel Centrum
of mail naar davidsfonds.aartselaar@hotmail.com

Meer info
Eddy Vermoesen - tel: 0478-963 399

Labels: Mens & MaatschappijLezingMaatschappijlezing